Boeken

'Isca, een dorp uit de ijzertijd' is verschenen op 1 december 2020 en is het eerste boek uit de reeks 'Gallische toponiemen'. Je kan het bestellen door het contactformulier in te vullen. 

Nieuw is het boek 'Gallisch Brabant. Wereld van toponiemen', nu te bestellen en beschikbaar sinds 1 november 2021.

De tocht door Brabant onthulde via de plaatsnamen een fascinerend landschap waarin de mensen uit de ijzertijd een rijke cultuur uitbouwden. Brabant bruiste van de activiteit in de ijzertijd en wellicht al in de bronstijd. Brussel evolueerde toen al als hoofdstad, Mechelen en Leuven waren grote grenssteden aan de Dijle en plaatsen zoals Meise en Ukkel herbergden indrukwekkende necropolen. Een uitgestrekt wegennet doorkruiste het land dat bezaaid lag met kleine en grotere nederzettingen. 

De toponiemen uit Brabant, en bij uitbreiding uit heel het oude Gallië van Rijndelta tot Middellandse Zee, verbergen een uitermate fascinerende wereld uit de oudheid.

Al deze ontdekkingen leidden ook tot het afwerken van een handig ‘Etymologisch woordenboek. Brabantse toponiemen, relicten uit de oudheid’. Dit is vanaf nu ook verkrijgbaar als derde boek in de reeks ‘Gallische Toponiemen’.

Neem alvast een kijkje via de links hieronder om er meer over te weten!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x